TopBanner

item linear motion units®: perfect gecoördineerde automatisering

Welkom in de toekomst! De nieuwe item linear motion units® veranderen radicaal de manier waarop u uw automatiseringsoplossingen plant, bouwt en in bedrijf neemt. Met individuele, complete systemen bestaande uit lineaire eenheid, motor en besturing werkt u sneller productief.

item linear motion units®: uitgebreide en gebruiksvriendelijke automatisering

Kies voor individueel afgestemde, complete systemen die u door automatisering veel werk uit handen nemen: met item linear motion units® beschikt u over een brede keuze uit individuele componenten en software-ondersteuning voor de planning en inbedrijfstelling. Bovendien zijn deze voorgemonteerd geleverde systemen in korte tijd inzetbaar.

Het complete systeem voor uw automatisering

Met ons loopt alles soepel: de item linear motion units® zijn uitgebreide, complete systemen voor automatisering die u het werk aanzienlijk gemakkelijker maken.

Zeer gemakkelijk

De item MotionDesigner® vertaalt uw transporttaken tot een totaaloplossing van lineaire eenheid, motor, aandrijving en besturing. En dankzij item MotionSoft® vindt de ingebruikname van de inbouwklare oplossingen plaats in enkele minuten.

Zeer betrouwbaar

Daar ontbreekt gegarandeerd niets aan: de item MotionDesigner® stemt op basis van slechts weinige gegevens alle componenten perfect op elkaar af. Profiteer daarnaast van persoonlijk advies en service door item.

Zeer snel

Uitpakken, installeren en aan de slag! Uw individuele item linear motion units® worden voorgemonteerd en bedrijfsklaar geleverd. Daarnaast maakt item MotionSoft® rechtstreeks gebruik van de gegevens die u eerder in item MotionDesigner® hebt ingevoerd

Zeer productief

Dat bespaart een flink aantal stappen die anders onvermijdelijk zouden zijn geweest. De intelligente software ondersteunt op deskundige wijze en u ontvangt een voorgemonteerd, compleet systeem waarmee u direct aan de slag kunt.

Automatiseringscomponenten en uitbreidingselementen

Automatiseringscomponenten en uitbreidingselementen

Een item linear motion unit® omvat een persoonlijk voor u samengestelde combinatie bestaande uit:

Lineaire eenheid

26 systemen met verschillende aandrijvings- en geleidingstechnieken, geoptimaliseerd voor snelheid, lading, nauwkeurigheid en slaglengte.

Motor

Hoogdynamische synchrone servomotoren voor korte cyclustijden en betrouwbare precisie, met inbegrip van onderhoudsvrije transmissies en geoptimaliseerde aandrijfsets.

Besturing

Rijprofielen kunnen rechtstreeks in de besturing worden gerealiseerd - een PLC is vaak niet nodig, maar kan zonodig worden aangesloten. Voor alle gangbare veldbussystemen.

Bekabeling en accessoires

Maximale betrouwbaarheid en eenvoudige installatie door manipulatieveilige connectoren en kleurcodering.

Automatiseringssoftware voor een snelle planning

De perfect passende automatiseringsoplossing te vinden is nog nooit zo eenvoudig geweest: intelligente software-ondersteuning bij keuze, ontwerp en configuratie.

MotionDesigner

item MotionDesigner®: het keuze- en ontwerpgereedschap

De gratis item MotionDesigner® berekent op basis van duizenden mogelijkheden de perfecte combinatie voor uw individuele behoefte. U ontvangt de juiste productsamenstelling en krijgt een overzicht van de beschikbare en nuttige accessoires. De intelligente software heeft de volledige transporttaak in beeld en houdt rekening met uw dynamische eisen en technische parameters (bedrijfslast, slag, snelheid).

Nu configureren

Automatiseringssoftware voor gemakkelijke inbedrijfname

Waar het configureren met de item MotionDesigner® stopt, sluit de inbedrijfname-software item MotionSoft® naadloos aan: alle ingevoerde gegevens worden hergebruikt. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op.

MotionSoft
  • Ingebruikname van de gemotoriseerde lineaire eenheid in een paar minuten

  • Hergebruik van de gegevens van de item MotionDesigner®

  • Controleert zelfstandig het totale systeem en berekent de optimale instellingen

Zo simpel is inbedrijfstelling

Uitpakken, installeren en aan de slag! Deze geïntegreerde functies maken de voorgemonteerd geleverde complete systemen sneller bedrijfsklaar.

Advies en ondersteuning

Support Services

Service en ondersteuning door item zijn beschikbaar gedurende de gehele levenscyclus van uw automatiseringsoplossing. Ons team van specialisten zal u adviseren vanaf het eerste plan tot en met de bedrijfsklare installatie. Hier vindt u behulpzame online informatie met handboeken, FAQ's en nuttige video's.

Support

Wetenswaardigheden om te raadplegen

BildContainer

Heeft u meer basiskennis nodig over lineaire aandrijvingen, elektromotoren en transmissies? In twee whitepapers hebben we de basistechnologieën op begrijpelijk wijze samengevat. Informatie op het gebied van mechanica biedt het whitepaper "Automatisering in de industrie I". Over elektrische componenten en aandrijflijnen verwijzen wij u naar het whitepaper "Automatisering in de industrie II".